Obvinený starosta Kvakoviec

10.11.2006 Celý región

Vranovský policajný vyšetrovateľ 3. novembra 2006 vzniesol obvinenie starostovi Kvakoviec, okr. Vranov n(T za prečin zneužívania právomoci verejného činiteľa.
Starosta v septembri tohto roku zakázal pracovníčke Obecného úradu v Kvakovciach, prihlásiť na trvalý pobyt dvoch občanov, ktorí sa chceli prihlásiť v mieste, kde sa dlhodobo zdržiavali. Aj napriek tomu, že títo občania si splnili zákonné podmienky pre prihlásenie k trvalému pobytu a starostu informovali o svojom zámere kandidovať za poslancov obecného zastupiteľstva obce Kvakovce, ten im ich práva zmaril.
Keďže ohlasovňa pobytu v Kvakovciach si svoju povinnosť nesplnila, využili dotknutí občania príslušné ustanovenia Zákona o hlásení pobytu občanov SR a registri obyvateľov SR v znení neskorších predpisov a ohlásili miesto aj začiatok svojho trvalého pobytu na oddelení dokladov okresnej polície vo Vranove n/T.
Okresné riaditeľstvo Policajného zboru vo Vranove ich zaevidovalo a ich trvalý pobyt na obec Kvakovce bol zaznamenaný dňom 5.10.2006.
Obvinenému starostovi hrozí trest odňatia slobody v trvaní 2 až 5 rokov.
 

Vyberte región

mark